• Početna>
  • Vesti>

Radojević sa Davenportom razgovarao o bezbednosnoj situaciji i ostalim problemima građana

Foto: Fejsbuk

Gradonačelnik opštine Severna Mitrovica Milan Radojević objavio je na svom Fejsbuk profilu da je održao sastanak sa ambasadorom misije OEBS-a na Kosovu Majlom Davenportom, sa kojim je razgovarao o problemima sa kojima se suočavaju građani u našoj opštini i preneo zabrinutost zbog narušene bezbednosne situacije.

“Naglasio sam da krivične prijave koje su centralne vlasti u Prištini podnele protiv građana 4 opštine sa severa, zbog mirnih protesta održanih septembra prošle godine, narušavaju bezbednosnu situaciju i izazivaju zabrinutost i strah kod građana” naveo je Radojević.

Radojević je ukazao i na administrativne prepreke u dobijanju ličnih dokumenata, nepriznavanje diploma sa Univerziteta u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici, koje dovode do otežanog zapošljavanja u kosovskom sistemu i dodao da oni predstavljaju samo neke od brojnih problema sa kojima se građani ove opštine suočavaju.

On je podsetio i na važnost nastavka dijaloga u Briselu i istakao da je potrebno da se sprovedu svi potpisani sporazumi, bez razlike, uključujući Zajednicu srpskih opština.

Comments

Pročitaj još