• Početna>
  • Vesti>

Kurti: Ne moraju ni da se sastaju, Vučić i Putin se telefonom dogovaraju; Petković: Kurtiju bi bilo bolje da nabavi hranu i energente

Foto: Tanjug/Tara Radovanović, Tanjug/AP

Kosovski premijer Aljbin Kurti izjavio je da lideri Rusije i Srbije sada dogovore postižu putem telefonskih razgovora i da ne moraju više čak ni da se sastaju kako bi postigli dogovor.

Kurti je na Tviteru, povodom jučerašnjeg telefonskog razgovora predsednika Srbije i Rusije Aleksandar Vučić i Vladimir Putin, tokom kojeg je sklopljen dogovor oko daljeg snabdevanja Srbije gasom, podsetio i na izjavu Vučića iz 2021. godine.

“Ne moraju više ni da se sastaju: dogovori Putina i Vučića sada se postižu telefonskim razgovorima. Ali evo šta je Vučić rekao o Kosovu nakon svog 19. sastanka sa Putinom u Sočiju 25. novembra 2021. godine”, napisao je Kurti u objavi, u kojoj je uz to podelio i fotografiju Vučića i Putina sa tekstom izjave Vučića iz Sočija.

Predsednik Srbije tom prilikom je izlavio da ja na sastanku sa Putinom razgovarao o severu Kosova i Metohije.

Reagujući na ovu Kurtijevu objavu, direktor Kancelarije za KiM Petar Petković, napisao je na svom Tviter profilu da bi Kurtiju bilo bolje da obezbedi hranu i energente za narod na Kosovu i Metohiji umesto što napada Vučića.

“Posle neuspešne ekskurzije u SAD, Aljbin Kurti je uznemiren kada Aleksandar Vučić uspeva da dogovori najbolje za građane Republike Srbije putem telefona. Umesto što kibiocuje i napada Aleksandra Vučića,
bolje bi mu bilo da obezbedi hranu i grejanje za kosovske Albance. Znamo da mu je Vučić najveći problem” napisao je Petković.

Comments

Pročitaj još