• Početna>
  • Vesti>

Memorijalni turnir “Dejan Vasić”: Ulažite u dečiju budućnost kroz sport

Foto: Radio Mitrovica sever

Memorijalni turnir „Dejan Vasić“ održava se ovog vikenda u Hali sportova u Kosovskoj Mitrovici, a drugog dana, nakon nastupa mlađih generacija, takmiče se seniorske ekipe.

Turnir u basketu tri na tri zvanično je otvoren u 12h minutom ćutanja preminulom Dejanu Vasiću.

Predsednik Sportskog saveza Kosova i Metohije Goran Kovač svečano je otvorio turnir i prisutnima poručio da sećanje na Dejana Vasića raste iz godine u godinu.

„Prošle godine je krenuo, a ove godine već vidimo da je na nekom višem nivou. Nadamo se da će biti još lepše, bolje, više ekipa i da će se o ovom turniru pričati. Svako dete koje privolimo da se bavi sportom, je uspeh, ne samo trenerov već i za društvo, jer vidimo šta se dešava na ulici i svako dete koje sklonimo sa ulice je uspeh svih nas“ rekao je Kovač.

On je apelovao na roditelje da ulažu u decu i njihovu budućnost kroz sport.

Seniorske ekipe koje će se danas takmičiti su „Supercare“, „3×3 Kraljevo“, „3×3 Novi Pazar“, „Dankos Kosovska Mitrovica“, „Rad – Zubin Potok“, „No Name“, „Tune squad“, „Kafe Soprano“, „Sigma“, „3×3 Centar“, „3×3 Muzzik“ i „M Market“.

Prisutne je pozdravio i gradonačelnik opštine Zvečan Dragiša Milović, koji je učesnicima i organizatorima poručio da je za svaku pohvalu to što je neko u „ovim teškim vremenima uspeo da nađe snage i motiva i da nas okupi“.

„Ovo je sportski događaj, za koji se nadamo da će prerasti u veći i tradicionalni. I u vremenu, kada vodimo borbu za goli opstanak, svih ovih godina, u vremenu kada nas stavljaju na nekakve spiskove za hapšenja, vidimo da postoje ljudi, snaga, motiv i volja kroz sport i druženje, jer to je najbolji lek za našu decu da budu na pravom putu“ rekao je Milović.

Ispred OKK „Centar“ Nemanja Jakšić izrazio je nadu da će se ovakvi turniri održavati i narednih godina, sa mnogo većim brojem takmičara, iz različitih selekcija.

„Ovo je druga godina kako traje ovaj memorijal a nadamo se da će trajati još dugo godina. Dejan Vasić je svojim zalaganjem, vezano za košarku, to i zaslužio. Ulagao je u svu decu koja su se bavila košarkom. Na turniru učestvuje 24 ekipa što je zaista sjajno za jedan ovakav turnir“ rekao je Jakšić.

Mihajlo Vasić, sin preminulog Dejana, zahvalio se prijateljima i ljudima koji su zaslužni za održavanje turnira.

Takmičarima u kategoriji kadeta medalje je uručio Nemanja Biševac.

Zahvalnice za uspešnu saradnju i prijateljstvo uručene su gradonačelniku opštine Severna Mitrovica Milanu Radojeviću, gradonačelniku opštine Zvečan Dragiši Miloviću i u ime Filozofskog fakulteta Nemanji Biševcu.

Ekipe kadeta, koje su se plasirale u finale, svoje finalne utakmice će takođe odigrati danas a to su ekipe „Siena“ i „Tri musketara“.

Comments

Pročitaj još