• Početna>
  • Vesti>

Petković se odlazećem italijanskom ambasadoru zahvalio na dobroj saradnji

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju dr Petar Petković primio je danas u oproštajnu posetu ambasadora Republike Italije u Republici Srbiji Karla Lo Kaša, koji je bio šef italijanske diplomatske misije u Beogradu od aprila 2018. godine.

Petković je zahvalio ambasadoru Lo Kašu na dobroj saradnji i izuzetnom zalaganju i posvećenosti u razumevanju i rešavanju problema na Kosovu i Metohiji.

Tokom razgovora direktor Petar Petković je upoznao italijanskog ambasadora sa tokom briselskog dijaloga, informišući ga da je Beograd ispunio sve preuzete obaveze, dok Priština punih devet godina pronalazi izgovore da ne sprovede dogovore koji se odnose na Zajednicu srpskih opština.

Direktor Petković je izrazio zabrinutost zbog nastojanja Prištine da relativiziju ranije postignute dogovore u dijalogu sa Beogradom u oblastima energetike, slobode kretanja, pravosuđa, kao i da ne postoji sa prištinske strane dovoljno razumevanja ni po pitanju nestalih lica.

Beograd je, naglasio je Petković, dosledno opredeljen za izgradnju stabilnosti u regionu i rešavanje svih sporova isključivo političkim i diplomatskim sredstvima, iako Priština ne pokazuje volju za takvim načinom prevazilaženja nesuglasica.

Na kraju razgovora, direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju dr Petar Petković je poželeo ambasadoru Lo Kašu mnogo uspeha na novoj dužnosti i izrazio uverenje da će se nastaviti dalja intezivna i prijateljska saradnja naše dve zemlje.

Izvor Radio Mitrovica sever

Comments

Pročitaj još