• Početna>
  • Vesti>

Petković obišao selo Novake i razgovarao sa povratničkim porodicama

Foto: RTV Gračanica

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković danas je obišao i selo Novake kod Prizrena, gde je razgovarao sa meštanima povratnicima o njihovim problemima i potrebama, kao i uslovima u kojima žive, a u cilju pronalaženja načina kako Kancelarija za Kosovo i Metohiju može da im pomogne.

Petković je posetio višečlanu porodicu Gligorijević koja je ujedno i jedina porodica u selu sa decom. U selu Novake povratak srpskog stanovništva počeo je od 2003. godine. Izgrađeno je više od 70 kuća, ali je trenutno u selu 15 porodica koje tu žive.

U utorak, drugog dana posete, direktor Petar Petković, zajedno sa vladikom raško-prizrenskim i kosovsko-metohijskim Teodosijem  prisustvovaće u Prizrenu obeležavanju Slave Prizrenske Bogoslovije, Sveti Kirilo i Metodije, koje će započeti u 9 sati, liturgijom u crkvi Svetog Đorđa, a nastaviće se svečanim programom.

Posetu Kosovu i Metohiji direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković završiće u 16:30 sati obilaskom crkve Bogorodice Ljeviške.

Comments

Pročitaj još