• Početna>
  • Vesti>

Vulin: Rusija nas nije bombardovala, nije trazila da priznamo Kosovo

Komentarišući zahteve Zapada da Srbija uvede sankcije Rusiji, ministar policije Aleksandar Vulin je ukazao na činjenicu da Moskva, za razliku od Zapada, nikada nije bombardovala Srbiju.

„Rusija nas nikad nije bombardovala, nije trazila da priznamo Kosovo… Morate da vodite računa o vasim interesima. Znam, predstavnici velikih sila će reći “ne gledajte u prošlost“. Predsednik Aleksandar Vučić je rekao da je on državnik, slobodni lider, što je apsolutna istina. Većina lidera u EU su suvereni, kao da vladaju teritorijama, a ne državama“, rekao je Vulin za TV Prva.

On je izrazio divljenje predsedniku Srbije, rekavši da niko drugi ne bi imao tu hrabrost i izdržljivost koju Vučić demonstrira.

“Vučić je bio jasan, rekao je da ćemo voditi računa o sebi, svom obrazu, prošlosti, budućnosti. Ne možemo da zaboravimo da je Rusija sprečila rezoluciju Velike Britanije iz 2015. godine u Ujedinjenim nacijama, da su Srbi genocidan narod. Ne znam odakle predsedniku Vučiću ta hrabnost, niko drugi ne bi imao tu hrabrost i izdržljivost. Znam lično koliko on trpi, hvala mu na tome”, dodao je Vulin.

Vulin je ponovio da je protiv uvođenja sankcija Rusiji.

“Da li bi uvođenje sankcija Rusiji nešto promenilo u ekonomiji Rusije? Ne bi. Zašto se toliko insistira na tome? Zašto se, onda, ne kaže: ”Vi, Srbi, ne možete da birate prijatelje, mi ćemo da vam odaberemo”. One ranije pritiske koje sam video u Briselu, to je ništa naspram onoga što se sada dešava prema našoj zemlji”, istakao je Vulin.

Izvor Nova

Comments

Pročitaj još