• Početna>
  • Vesti>

Sportski rekreativci iz Kosovske Mitrovice uspešno finiširali polumaratonsku stazu 35. Beogradskog maratona

U Beogradu je u nedelju na 35. Beogradskom maratonu nastupilo oko 10 takmičara iz Kosovske Mitrovice. Gostujući u Jutarnjem Programu Radio Kosovske Mitrovice, jedan od učesnika, Nino Trpković kazao je da se lično spremao oko tri meseca i da je zadovoljan rezultatom mada je mislio da će brže istrčati stazu. “Svakako da su i vremenski uslovi uticali na to obzirom da je bilo izuzetno toplo, tako da je i start trke zbog visoke temperature ove godine bio u 8,00 ujutro”. Ukupni utisci su da je organizacija bila na vrhunskom nivou i da je nastupio veliki broj odličnih trkača, iz Srbije, regiona i sveta, tako da je i to deo privilegije, učestvovati na jednom ovakvom takmičenju, pored oko 7000 trkača, istakao je Trpković.

Medju onima koji su trčali polumraton iz Mitrovice, najbolji rezultat zabeležio je Krivošić Danijel 1,00 h 32 min, Dejan Milosavljević je takodje trčao ispod 2,00 h, dok su ostali, u zavisnosti od godina starosti, a najstari medju njima ima 66 godina, što je svakako jedan od faktora, ostvarili svoje prosečne rezultate. Trpković takodje navodi da je u Kosovskoj Mitrovici, i uopšteno ova rekreativna disciplina u ekspanziji, ali da su brojni takmičari ovom prilikom iz odredjenih razloga i povreda morali da odustanu od nastupa. Ipak nije izostala njihova moralna i drugarska podrška.

Pored toga navodi, da je organizaovanje rekreativnih sportista postalo mnogo ozbiljnije i da će se tome težiti, obzirom da od pre dva do tri meseca funkcioniže Asocijacija “Sport za sve”, koja ima nameru da okupi sve zainteresovane rekreativce bez obzira na granu discipline koja ih interesuje. Medju prvim aktivnostima koja će se realizovati za dve nedelje je “Idemo stazama Slavka Čebešeka”.

Što se tiče polumaratonaca podsećamo da su prethodno istrčali Kruševački polumaraton, da će uskoro biti učesnici Kopaonik trail trke, a da slede i trke u Čačku, Kragujevcu, Apatinu, Novom Sadu, na Palama…, pa ko gde može.

Asocijacija “Sport za sve” i Ustanova za Sport Kosovske Mitrovice su ove godine delom podržale nastup rekreativaca – polumaratonaca, u kojima su prepoznali iskrene prijatelje koji neguju zdrav život, podstiču sportske rekreativne aktivnosti i rade na omasovljenju.

Bavite se sportom, bez obzira na uslove koje nam nudi okruženje, ko god ima želje uspeće da se snadje. Nije sve u profesionalizmu, koji sam i ja okusio, a po meni “ rekreativan sport je ustvari najlepši sport” zaključuje Trpković.  

Izvor i foto Radio Mitrovica sever

Comments

Pročitaj još