• Početna>
  • Vesti>

Delegacije Beograda i Prištine bez dogovora o tablicama

Foto: Tanjug

Specijalni predstavnik EU za dijalog Miroslav Lajčak saopštio je da u današnjoj rundi razgovora sa delegacijama Beograda i Prištine nije postignut dogovor o registarskim tablicama.

“Rezultati su polovični. Nažalost, nije postignut dogovor o registarskim tablicama, ali smo napravili pomak po drugim pitanjima uključujući energetiku. Rad će se nastaviti”, naveo je Lajčak na Tviteru.

Direktor Kancelarije za KiM i glavni pregovarač Beograda Petar Petković rekao je da su razgovori u Briselu bili opterećeni protivpravnom odlukom Prištine da podnese zahtev za članstvo u Savetu Evrope.

“Iskoristio sam i ovaj trenutak da oštro protestujem zbog protivpravne i jednostrane odluke Prištine”, rekao je Petković novinarima posle sastanka.

On je rekao da se ni danas nije direktno susreo sa prištinskim pregovaračem Besnikom Bisljimijem, jer je Bisljimi odbio da razgovara o ZSO i o pitanju nestalih.

Petković je naveo da su razgovori trajali više od osam sati i da su bili teški.

“Ali činjenica da smo i danas ovde u Briselu pokazuje da smo odgovorna strana koja vodi računa o miru, stabilnosti na prostoru Zapadnog Balkana”, rekao je Petković.

Naveo je i da su razgvoarali o važnim temama, kao i o formiranju ZSO, i da se ulazi u 10. godinu kako Priština odbija da se to primeni, a da se razgvoaralo i o pitanju energetike, tablicama, pitanju nestalih…

Tokom današnjih razgovra u Briselu, Miroslav Lajčak razgovarao je u više navrata odvojeno sa obe delagacije.

Comments

Pročitaj još