• Početna>
  • Vesti>

Nedelja Crvenog krsta: Predavanja i edukativni kviz za decu u Lapljem Selu

Foto: RTV Gračanica

U okviru obeležavanja nedelje Crvenog krsta u OŠ “Miladin Mitić” u Lapljem Selu organizovano je edukativno predavanje o radu i značaju Crvenog krsta. Za učenike ove škole volonteri Crvenog krsta Gračanice organizovali su i edukativni kviz “Šta znaš o Crvenom krstu”.

Učenici su nakon predavanja istakli da sada znaju koliko je važno biti human, davati redovno krv i spasiti nekom život, kao i činiti dobra dela.

Kroz ciljane aktivnosti volonteri su preneli deci svoja iskustva, kao aktivnih članova organizacije.

“Volja i želja da se drugom pomogne i da se prenese znanje, to je nešto neopisivo i verujem da bi svaki volonter odgovorio ovako, jer mi ne radimo da bismo bili plaćeni već zato što volimo to što radimo, to nas pokreće, ispunjava, a mi smo tu da prenesemo znanje i tu volju i želju da se drugom pomogne na decu,” kaže volonter CK Irena Mladenović.

Sekretar Crvenog krsta Gračanice Sveta Živić kaže da je ponosan na broj volontera koji žele da volontiraju i za svakog od njih se nađe mesto gde mogu najbolje da se iskažu.

“Za svakog od njih se nađe deo kolača gde mogu da se pronađu i iskažu, da budu cenjeni i da pomognu na najbolji mogući način. Imamo preko 60 aktivnih volontera, tako da sve programe Crvenog krsta radimo sa njima i sprovodimo ih bez ikakvih problema”, istako je Živić.

U Nedelji Crvenog krsta volonteri iz Gračanice sa dve ekipe učestvovaće i na takmičenju pružanja prve pomoći, koje će biti organizovano 14. maja u Subotici.

Comments

Pročitaj još