• Početna>
  • Vesti>

Na vaskršnjem literarnom konkursu u Raški prva nagrada za Aleksandra Kasalovića; Učenici ŠOSO”Kosovski Božur” najbolji u svojoj konkurenciji

Foto: Kopernikus Raška

Na literarnom konkursu, koji je povodom Vaskrsa organizovala Crkvena opština nikoljačka u Raški, učenik Gimnazije u Kosovskoj Mitrovici Aleksandar Kasalović, osvojio je prvo mesto u konkurenciji više od 600 radova koji su pristigli iz cele Srbije. Prvi put ove godine na ovom konkursu su učestvovala i deca sa posebnim potrebama, a prva nagrada je pripala učenicima mitrovačke Škole za osnovno i srednje obrazovanje”Kosovski božur” Sretku, Petru i Spiridonu Vulićeviću.

Žiri u sastavu književnik Dušan Karanović, protojerej Dejan Nikolić, profesor Jasmina Čitlučanin i Nikola Mihajlović veroučitelj, odlučio je da prvo mesto u kategoriji srednjoškolaca za najbolji literarni rad, podele Mina Beljanović iz Gimnazije u Raški, Aleksandar Kasalović iz Gimnazije u Kosovskoj Mitrovici i Janja Šumarac iz Srednje škole “Kraljica Jelena” u Raški.

Za mladog mitrovčanina ovo je vredna nagrada s obzirom na veoma jaku konkurenciju, u kojoj je uspeo da zauzme jedno od prvih mesta u svojoj kategoriji. Tema je bila “Vaskrs”, a nagrade najboljima biće dodeljene 15. maja u Raški.

Aleksandar Kasalović je do sada učestvovao na brojnim konkursima, između ostalih na konkursu u okviru manifestacije “Stopama Svetog save” u organizaciji Gradske biblioteke u Kosovskoj Mitrovici, zatim na konkursu Kulturnog centra “Dragica Žarković”, “Vaskršnje jutro” ali i mnogim drugim.

Comments

Pročitaj još