• Početna>
  • Vesti>

Kancelarija za Kosovo i Metohiju: Obijanjem i pljačkom kuće Stevića iz Gračanice direktno ugrožena egzistencija porodice

Foto: Kancelarija za Kosovo i Metohiju

Obijanjem i pljačkom kuće Dragoljuba Stevića iz Gračanice ovoj porodici direktno je ugrožena egzistencija, saopšteno je iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

“Iz kuće je ukraden novac koji je ovaj domaćin čuvao za lečenje, a nestale su i druge vredne stvari. Ovo je drugi put da se porodica Stević našla na meti lopova. Ovo je još jedan u nizu incidenata koji ukazuje na težak položaj srpskog naroda na Kosovu i Metohiji, sa ciljem da se Srbi onespokoje, zastraše i oteraju sa svojih vekovnih ognjišta” navodi se u saopštenju.

Kancelarija za Kosovo i Metohiju ističe da uporno apeluje na predstavnike međunarodnih organizacija koji su zaduženi za bezbednost Srba u južnoj srpskoj pokrajini na ugroženost srpske zajednice na Kosmetu i dodaje da će nastaviti i dalje da insistira da se svaki ovakav slučaj rasvetli i počinioci privedu pravdi.

Beograd vodi odgovornu i konstruktivnu politiku, a Srbi na KiM odlučni su da ostanu i opstanu na svojim ognjištima i nikakve provokacije sa albanske strane neće uticati da se izazove neprimerena reakcija našeg naroda, stoji u saopštenju.

“To treba da shvate i političari u Prištini i da konačno počnu da komuniciraju jezikom verske i nacionalne tolerancije, jer dosadašnjom antisrpskom retorikom samo stvaraju tenzije na terenu” zaključuje se u saopštenju Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Comments

Pročitaj još