• Početna>
  • Vesti>

Kosovska policija potvrdila, pucano na policajca u civilu kod Gračanice

Foto: Kosovska policija

Centrala kosovske policije u Prištini saopštila je da su dvojica muškaraca osumnjičena za pucnjavu iz vatrenog oružja na jezeru kod Gračanice i da je meta napada bio policajac.

“Prijavljeno je da su dva osumnjičena kosovska muškarca pucala na mušku žrtvu (policajca). Policajac je reagovao pucnjem, usled čega su dva osumnjičena povređena i upućena na pružanje lekarske pomoći. Na licu mesta pronađeno je 15 čaura, dok je u selu Mramor kod osumnjičenih pronađen motocikl i oružje tipa ‘zoraki’ bez metaka. Slučaj se istražuje”, navodi se u redovnom policijskom izveštaju dva dana nakon događaja. 

Na mestu pucnjave na jezeru bilo je desetak srpskih devojaka i mladića, okupljenih povodom praznika Prvog maja.

Mladić iz grupe Marko Petković, ispričao je RTS-u da se napad dogodio u ponedeljak posle podne, kada su im se približile dve nepoznate osobe na motorima.

“Zaustavili su se na nekoliko metara od nas. Prijatelj koji je bio sa nama, po nacionalnosti Goranac, radi u policiji i govori albanski jezik. Prišao im je i zamolio ih da napuste mesto jer je situacija bila neprijatna. Pomerili su se sa tog mesta i zaustavili nedaleko od naših automobila i jedan od njih je počeo da puca iz pištolja na nas”, naveo je Marko Petković iz Lapljeg Sela.

Dodao je da su zalegli kada su čuli pucnjavu, a da su ih od metaka zaštitili parkirani automobili.

“Policajac u civilu koji bio sa nama u grupi, uzvratio je pucanjem, a napadači su krenuli da beže prema selu Mramor”, precizirao je Petković i dodao da su incident prijavili policiji.

Dve osobe na motoru su ranjene i prevezene u bolnicu u Prištini.

Comments

Pročitaj još