• Početna>
  • Vesti>

Čestitka direktora Kancelarije za KiM Petra Petkovića povodom Ramazanskog bajrama

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Vlade Republike Srbije dr Petra Petkovića uputio je čestitku, povodom Ramazanskog bajrama, svim građanima islamske veroispovesti.
 

“U ime Kancelarije za Kosovo i Metohiju i svoje ime reisu-l-ulemi Islamske zajednice Srbije, starešinstvu i svim građanima islamske veroispovesti na Kosovu i Metohiji i u ostalim delovima Srbije, upućujem najiskrenije čestitke povodom velikog verskog praznika Ramazanskog bajrama.

Neka ovi praznični dani molitve i hodočašća osnaže našu zajedničku volju i nameru da se odgovorno suočimo sa svim iskušenjima i izazovima savremenog doba i nastavimo da gradimo društvo po meri civilizacijskih i ljudskih vrednosti, u kome će međuverski i međuetnički sklad biti, kao i do sada, temelj uvažavanja ljudskih prava i zajedništva svih naših građana.

Plemenita simbolika Ramazanskog bajrama ogleda se u afirmiciji najuzvišenijih načela čovekoljublja, solidarnosti i međusobnog poštovanja, koja su putokaz i nadahnuće svim ljudima dobre volje da istraju na putu razumevanja, saosećanja i humanosti, što nas obogaćuje u civilizacijskom, kulturološkom i svakom drugom smislu.

Sa željom da toplinu i radost uzvišenog praznika provedete u miru, sreći i blagostanju, okruženi porodicom i najbližima, još jednom vam čestitam Ramazanski bajram”, navodi se u čestitki direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petra Petkovića.

Izvor: Radio Mitrovica sever

Comments

Pročitaj još