• Početna>
  • Vesti>

Poseta Stonoteniskog saveza Novog Sada opštini Gračanica

Delegacija Gradskog stonoteniskog saveza Novog Sada, koju je u ime Gradske uprave za sport i omladinu Novog Sada predvodio načelnik Vlastimir Mastilović, boravila je u opštini Gračanica, gde je učestvovala na prvom Uskršnjem turniru u stonom tenisu održanom u Sportskoj hali u Lapljem Selu.

Turnir je okupio preko 100 dece i odraslih, a tim povodom je odigran i revijalni meč između stonoteniske reprezentacije Grada Novog Sada, sastavljene od igrača i igračica iz novosadskih stonoteniskih klubova i ekipe Gračanice, uskoro novoformiranog stonoteniskog kluba koji će nositi naziv najveće, južno od Ibra, srpske opštine na Kosmetu.

Ujedno, treneri i igrači iz Novog Sada održali su javni čas za buduće polaznike besplatne stonoteniske škole iz 17 okolnih sela opštine Gračanica kojima su donirali sportsku opremu.

Gradonačelnica opštine Gračanica prof. dr Ljiljana Šubarić zahvalila se na poseti, naglasivši da prijateljstvo između Novog Sada i Gračanice datira odavno, podsećajući na veliku podršku od strane Gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića, kome je nemenjana statua manastira Gračanica i povelja prijateljstva.

Zahvalnice su uručene i načelniku Gradske uprave za sport i omladinu Vlastimiru Mastiloviću, kao i svim članovima Gradskog stonoteniskog saveza.

“Predivan je osećaj družiti se sa svojim narodom u Gračanici. Zahvaljujemo Gradonačelnici doktorki Ljiljani Šubarić na prijemu, direktoru za omladinu i sport Dušanu Cvejiću, direktorici turističke organizacije Sandri Đokić i predsedniku Privremenog organa Grada Priština Novaku Živiću. Organizovali su veličanstvenu manifestaciju i svaka im čast na svakodnevnoj borbi za očuvanjem srpskog identiteta što se najbolje ogleda kroz kulturu i sport kao što je ovakav sportski događaj”, izjavio je Vlastimir Mastilović.

Osim Mastilovića, delegaciju iz Novog Sada predstavljali su i Izvršni direktor Gradskog stonoteniskog saveza Novog Sada Dan Fracile, kao i član Upravnog odbora STSNS Vladimir Šiška.

Potpisan je Sporazum o saradnji između Gradskog stonoteniskog saveza Novog Sada i Privremenog organa Grada Priština, pri čemu će u budućnosti biti organizovano niz zajedničkih aktivnosti u cilju unapređenja i promocije sporta, kao što su organizacija kampova, turnira, stručnih seminara i slično.

“Najmanje što možemo da učinimo za naš narod u našoj južnoj pokrajini, a posebno za decu, jeste da im i stručno i logistički pomognemo u bavljenju sportom. Danas smo postavili temelje, a sledeći susret biće vrlo brzo u Novom Sadu, u legendarnoj stonoteniskoj sali SPENS-a, što će biti samo primer svim drugim sportovima da se povežu sa sportskim institucijama i klubovima iz opštine Gračanica pošto zajedno možemo mnogo”, poručio je Dan Fracile.

Izvor: RTV

Comments

Pročitaj još