Sinoć u Babinom Mostu napadnut 13-godišnji dečak

Trinaestogodišnji dečak srpske nacionalnosti S.M. napadnut je na najveći hrišćanski praznik Vaskrs u selu Babin Most u opštini Obilić na Kosovu i Metohiji. Njega je sinoć ispred kafića napala i vređala grupa od desetak starijih mladića albanske nacionalnosti.

Kako je saopštila Kancelarija za KiM, slučaj je prijavljen policiji, a roditelji dečaka do kasno u noć su davali iskaz u policijskoj stanici u Obiliću.

Predsednik Privremenog organa opštine Obilić Goran Dančetović upoznat je sa slučajem i na raspolaganju je porodici dečaka za svu neophodnu pomoć i podršku.

Iz Kancelarije za KiM upozoravaju da ovaj napad, do koga dolazi baš na najveći pravoslavni praznik Vaskrs, pokazuje da Srbi na Kosovu i Metohiji ne mogu bez bojazni da obeleže ni najveće praznike, već treba da strahuju za decu i njihovu bezbednost.

Ovakvi incidenti, sa, kako se navodi, očiglednom etničkom motivacijom, posledica su antisrpske retorike Prištine i Aljbina Kurtina, koji generiše otvorenu mržnju prema svemu srpskom.

I o ovom incidentu Kancelarija za KiM će obavestiti međunarodne predstavnike koji imaju mandat da Srbima na KiM garantuju bezbednost.

Izvor Radio Mitrovica sever/Saopštenje

Comments

Pročitaj još