U hramovima na severu KiM služi se jutarnja liturgija

Na dan između golgotskog Raspeća na Veliki petak i Vaskrsa Sina Božjeg u nedelju, u Jerusalimu na zemlju sa neba silazi Blagodatni oganj. Danas je Velika subota a pravoslavni hriščani dan provode u tišini i molitvi. U hramovima na severu KiM služi se jutarnja liturgija kojoj prisustvuje veliki broj pravoslavnih vernika.

U hramu Sv.Dimitrija u Kosovskoj Mitrovici, Crkvi Sv. Save u Južnom delu grada i Manastiru Banjska Sveta liturgija se služi od 8 časova. Prva vaskršnja liturgija biće služena u ponoć sa subote na nedelju, a u sva tri dana praznovanja najvećeg hrišćanskog praznika, služiće se jutarnje liturgije sa početkom u 8h. Sveta liturgija u hramu Svetog Velikomučenika Georgija u Zvečanu služi se od 7 i 30.

U hramovima u Kosovskoj Mitrovici i Zvečanu, kao i u Manastiru Banjska prva Vaskršnja liturgija biće služena u ponoć osim u hramu Sv.Save u Južnom delu grada gde pashalna jutrenja počinju u 7h a u nastavku liturgija od 8h.

U naredna tri dana praznovanja liturgije počinju u isto vreme.

Sveštenstvo Crkvenih opština Kosovske Mitrovice i Zvečana, svim pravoslavnim vernicima čestita Vaskrs najradosnijim pozdravom HRISTOS VASKRSE!

Izvor Radio Mitrovica sever

Comments

Pročitaj još