• Početna>
  • Vesti>

Vučić: Zabrinut sam zbog pretnji koje dolaze iz Prištine

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je da se Beograd nada nastavku dijaloga na visokom nivou, ali da je veoma zabrinut zbog svakovrsnih pretnji koje dolaze iz Prištine.

Aleksandar Vučić je, u izjavi novinarima, kazao da je izaslaniku EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavu Lajčaku, sa kojim se sastao juče, preneo da je zabrinut zbog pretnji, nepoštovanja Briselskog sporazuma, odnosno nepostojanja želje da se ispuni ono što je dogovoreno, ali i zbog zauzimanja elektroprivrednih postrojenja, te i nasilnog ponašanja u vezi tablica.

“Moja molba Prištini i EU je da povedu računa o onima koji svakog dana govore o svojoj ugroženosti, a jedino što im je cilj je napad na Srbe, dodatni pritisak na Srbe i dalje akcije pre svega na severu Kosova. Molimo ih da to ne čine. To je važno za stabilnost regiona, za sve naše ljude, kako Srbe, tako i Albance da sačuvamo mir”, istakao je Vučić.

Predsednik Srbije izjavio je i da je sa američkim senatorima, sa kojima se sastao pre par dana, imao ne lake razgovore, te da je ponovio stav naše zemlje po pitanju ukrajinske krize, zauzete u zaključcima Saveta za nacionalnu bezbednost.

“Čini mi se da smo kroz razgovor sa senatorima pokrenuli važne teme iz bilateralnih odnosa. Imali smo dobar razgovor koji produbljuje našu saradnju”, rekao je Vučić novinarima.

Preneo je da je sa senatorima razgovarao o temema koje, kaže, nisu ni lake ni jednostavne za nas – o Ukrajini, odnosu Zapada prema Rusiji, pozicioniranju Srbije.

“Ja sam ponovio stavove Srbije koji su zauzeti u zaključcima Saveta za nacionalnu bezbednost, koje je vlada usvojila”, rekao je Vučić.

On je izrazio uverenje da će Srbija naštaviti dalju saradnju po svim ključnim pitanjima i dalje unapređenje odnosa sa SAD.

Izvor i foto Tanjug

Comments

Pročitaj još