• Početna>
  • Vesti>

U toku rekonstrukcija i sanacija dela regulisanog betonskog kanala Hodžinog potoka u Zvečanu

U ulici Miše Mićkovića u Zvečanu, u toku su radovi na sanaciji i rekonstrukciji dela regulisanog betonskog kanala Hodžinog potoka u dužini od 160 metara, saopšteno je iz Privremenog organa opštine Zvečan.

Na poziciji dotrajalog i urušenog postojećeg kanala, čija funkcionalnost je svedena i nisu omogućeni prihvati i odvodi, zadržava se voda u periodu većih atmosferskih padavanima i dolazi do ugrožavanja okolnih dvorišta i kuća.

Prema specifikaciji neophodnih radova za rekonstrukciju i sanaciju dela regulisanog Hodžinog potoka, potrebno je izvesti betonski kanal u dužini od 160 metara i dubine od jednog metra.

Trenutno su radovi u toku ,gde će odvođenje površinskih i atmosferskih voda se odvesti putem šahta i slivnika u odvodne kanale, koji će biti očišćeni u čitavoj ulici i tako će sprečiti oštećenja dvorišta i kuća na pomenutoj lokaciji.

Na ovaj problem su ukazali građani, a opština Zvečan je uz podšku Kancelarije za Kosovo i Metohiju taj problem uzela u rešavanje i u veoma kratkom roku napravljen je projekat za izvođenje radova.

Nakon završetka radova biće dugoročno rešen problem odvoda atmosferskih voda u ovom delu Zvečana.

Izvor: Radio Mitrovica sever

Foto: Privremeni organ opštine Zvečan

Comments

Pročitaj još