Petković: Režim stikera i dalje ostaje na snazi

Direktor Kancelarije za KiM i glavni pregovarač Beograda, Petar Petković rekao je posle današnjih razgovora u Briselu da će sporazum o tablicama od 30. septembra o režimu stikera i dalje biti na znazi.

“To znači da se do pronalaženja trajnog rešenja na visokom nivou režim stikera nastavlja”, rekao je Petković novinarima u Briselu.

On je rekao da je u Briselu razgovarao sa prištinskom stranom i da je ogromna pažnja bila posvećena pitanju registarskih tablica.

Istakao je da je sporazum od 30. septembra i dalje na snazi i da su to potvrdili i EU i specijalni izaslanik Miroslav Lajčak, kao i da za šest meseci Priština nije iznela nijedan predlog.

“Hoću da prenesem svim građanima Srbije i Srbima na KiM pred vaskršnjim praznicima da svi treba da budu mirni i da niko ne treba da brine”, naveo je Petković.

Specijalni predstavnik Evropske unije Miroslav Lajčak pozvao je glavne pregovarače da se ponovo sastanu.

“Danas nije postignut dogovor o registarskim tablicama. Pozivam glavne pregovarače da se ponovo sastanu u narednim danima kako bi dogovorili o daljem radu i nastavili razgovore o drugim aktuelnim pitanjima. Očekujemo od svih aktera da se uzdrže od radnji koje bi mogle da ugroze sigurnost na terenu”, napisao je Lajčak na Tviteru.

Izvor: Tanjug, RTS

Comments

Pročitaj još