• Početna>
  • Vesti>

KP: U selu Kremeštak u opštini Zvečan pronađena laboratorija za uzgajanje kanabisa, četvoro uhapšeno

Kosovska policija saopštila je da je Jedinica za borbu protiv narkotika pronašla laboratoriju za uzgoj kanabisa u kući u selu Kremeštak u opštini Zvečan.

Pripadnici Jedinice za borbu protiv narkotika su tokom akcije u kući zatekli četiri muškarca, koja su po dolasku policije pokušala da pobegnu. Tokom akcije uhapšena su četiri muškarca (L.S., L.S., B.D., M.A.) od kojih su trojica državljana Srbije.

U svom saopštenju Kosovska policija navodi da su se u kući nalazile dve prostorije sa osvetljenjem i ventilacijom kao i prostorija u kojoj su se nalazile osušene biljke spremne za prodaju. Dodaje se da su se na drugom spratu takođe nalazile prostorije u kojima su bile biljke, saksije i rasveta.

Tokom akcije zaplenjeno je 15 kilograma sumnjive opojne materije za koju se sumnja da je kanabis, 808 osušenih biljaka, 1531 stabljika kanabisa, šest mobilnih telefona, 150 evra u gotovini, ventilacioni sistem, kompletna rasveta i transformator za napajanje, kao i 3.000 saksija za uzgoj.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje od 48 sati.

Iz Kosovske policije navode da se zaplenjena količina kanabisa procenjuje na milion evra tržišne vrednosti, dok celokupna oprema za uzgoj premašuje vrednost od 450.000 evra.

Izvor: Radio Mitrovica sever

Foto: Kosovska policija

Comments

Pročitaj još