• Početna>
  • Vesti>

Učenici Tehničke škole izabrali Srpsku za matursko putovanje

Učenici banjalučke Tehničke škole organizovali su sinoć u Banjaluci doček i druženje za svoje vršnjake iz Tehničke škole “Mihailo Petrović Alas” iz Kosovske Mitrovice koji su odabrali da matursko putovanje provedu u Republici Srpskoj.

Za učenike sa KiM-a banjalučki vršnjaci su priredili program iz svoje akademije pod nazivom “Suza Kosova”.

Profesorka srpskog jezika i književnosti iz banjalučke Tehničke škole, Dejana Vrućinić, rekla je da je ideja bila da učenici ove škole dočekaju svoje vršnjake sa Kosmeta i da im prikažu šta su radili proteklih mseci, te da se druže.

“Program je u vezi sa Kosovom i Metohijom, s obzirom na to da su oni već imali nastup, delove svog programa predstavili su svojim vršnjacima” – navela je Vrućinićeva.

Ona je istakla da će učenici krajem aprila nastupati i u Novom Sadu s istim programom, te da će biti još aktivnosti u vezi sa akademijom.

Predsednik Odbora za pomoć Srbima sa Kosova i Metohije, Milorad Arlov, rekao je da su ovo deca među prvim školama sa Kosova i Metohije koja su želela da svoje matursko putovanje provedu u Banjaluci i drugim mestima u Srpskoj, zahvaljujući projektu ovog odbora “Spojimo decu Kosova i Metohije i Republike Srpske”.

Učenik banjalučke Tehničke škole, Lazar Marjanac, istakao je da je ponosan što su se u Banjaluci sastali učenici dve škole, izrazivši nadu da će se druženje nastaviti, te da će i oni posetiti Kosovo i Metohiju.

Učenica Tehničke škole “Mihajlo Petrović Alas”, Milica Radosavljević, rekla je da dolazak u Srpsku predstavlja veliko zadovoljstvo, kao i to da se upoznaju i druže sa svojim vršnjacima, izrazivši želju da i banjalučki učenici što pre dođu na Kosovo i Metohiju i da tamo nastave prijateljstvo. 

Izvor i foto: RTRS, Radio Kontakt Plus

Comments

Pročitaj još