• Početna>
  • Vesti>

Konjufca: Napadi na Kosovsku policiju na Severu su u Putinovom interesu kako bi širio sukob

Predsednik kosovske Skupštine, Glauk Konjufca govorio je danas o napadima na pripadnike Kosovske policije na Severu.

Istakao je da takvi napadi imaju za cilj destabilizaciju Kosova, kako bi se ruska invazija na Ukrajinu proširila na druge delove Evrope.

Prema njegovim rečima, ovi napadi na Kosovsku policiju su u interesu ruskog predsednika, Vladimira Putina, da sukob proširi i na druge zemlje.

„Provokacije su jasne, ovi napadi su nepodnošljivi, dolaze iz struktura koje su direktno povezane sa Srbijom, jer Srbija uvek ima interes da destabilizuje Kosovo i služi kao platforma da Rusija rat koji je pokrenula pre više od mesec dana na Ukrajinu, sada proširi i u drugim delovima Evrope“, kazao je.

„Dakle, ovi napadi koji se dešavaju na Kosovsku policiju pokazuju i koliko Srbija zavisi od Rusije…Dakle, u Putinovom je interesu da se sukob proširi na druge zemlje i ja tumačim da napadi na Kosovsku policiju imaju motiv da rat i destabilizacija izbiju i u drugim delovima Evrope“, rekao je Konjufca.

Napade na severu danas tokom dana prokomentarisao je i premijer Kosova, Aljbin Kurti, koji ih je nazvao „terorističkim“ i da su imali za cilj „ubijanje policajaca“.

Izvor: Gazeta ekspres / KoSSev

Foto: Klan Kosova

Comments

Pročitaj još