• Početna>
  • Vesti>

Vulin: Ne možete naoružavati teroriste i nadati se miru

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin smatra da je slanje oružja Albancima na KiM od strane Velike Britanije neprijateljski čin, jer ne možete naoružavati teroriste i nadati se miru.

“Veoma sam zabrinut”, rekao je Vulin je za TV Pink, upitan da prokomentariše informaciju da je Britanija poslala oružje Aljbinu Kurtiju.

“Vi dajete oružje teroristima, dajete oružje za uništenje teroristima. Oni nemaju vojsku. Šiptari nemaju vojsku, po Rezoluciji 1244 jedina oružana snaga na Kosovu i Metohiji je Kfor, nema druge, a vi pravite nekakvu vojsku, vi ih naoružavate, dajete im oklopna vozila, protivoklopne sisteme, dronove, pravite obuke, čujem da neki idu na obuke za pilote u Tursku, Albaniju”, rekao je ministar Vulin, preneo je MUP u saopštenju.

Istakao je da je čitava filozofija Kurtija da učiniti zlo Srbiji i Srbima.

“Slušali smo Kurtija kada je govorio da tzv. Kosovo treba da postane deo NATO pakta. Procedure da uđete u NATO pakt su gore nego da uđete u EU, dakle nema nikakve šanse da oni to ispune i zadovolje, ni kratkoročno, ni srednjoročno, ni dugoročno. Nemaju nikakav kapacitet da naprave respektabilnu vojsku, nemaju novac za to, nemaju ljude. Šta će vam onda Kosovo u NATO paktu? Jedino da ih uzmete da bi isprovocirali Srbiju i da bi onda, kada Srbija ne može da ne reaguje, pozvali NATO pakt u pomoć i rekli – mi smo NATO članica, spasavajte nas od zle i grozne Srbije koja je kriva za kosmički nemir”, rekap je Vulin.

Dodao je da sa nestrpljenjem očekuje šta će predsednik Vučić reći o tome.

“Znam da vrlo pažljivo prati situaciju i da se, znajući njega, vrlo studiozno priprema i da će biti odgovoran kakav jeste i da će na najbolji način izraziti naš stav. Naše službe rade svoj posao i on raspolaže svim informacijama. Ali ako me pitate za moj stav, smatram da je ovo neprijateljski čin. Ne možete naoružavati teroriste i nadati se miru”, poručio je ministar Vulin.

Našli smo ološa koji je pretio Vučiću

Ministar policije Aleksandar Vulin gostujući u jutarnjem programu televizije Pink istakao je da su pripadnici policije brzo pronašli i uhapsili čoveka koji je uputio zastrašujuće pretnje smrću predsedniku Vučiću, ali da je mnogo opasnije od tog ološa koji bi da prekolje Aleksandra Vučića, to što je naš javni prostor zagađen i to što je stvoren ambijent u kome je mržnja prema Vučiću dozvoljena i prihvatljiva, pa čak i poželjna, navodi se u saopštenju.

„Nađete vi tog idiota, tog ološa, završimo mi to sve, ali opasnije je mnogo to što se takvim idiotima iz političkih krugova daju ideje. Nije to njemu tek tako palo na pamet, nego opozocija kaže da će razgovarati sa Vučićem samo ako hoće da ode sa vlasti, kažu on je kriminalac, njegovog četvorogodišnjeg sina Vukana treba uhapsiti ako pokuša da napusti zemlju. Ta gadost i ta prljavština dolazi iz našeg javnog života. U našem javnom životu potpuno je dozvoljeno da mrzite Aleksandra Vučića, to je prihvatljivo, ne smete nikog da mrzite osim njega. U modernom svetu možete da mrzite Aleksandra Vučića nekažnjeno i možete Ruse da mrzite nekažnjeno, sve ostalo je zabranjeno. Sve ostalo morate da objašnjavate, a za ove dve stvari možete da radite kako god i šta god hoćete”, poručio je ministar policije Aleksandar Vulin.

Ministar policije Aleksandar Vulin naglasio je da svaku pretnju upućenu predsedniku Vučiću shvata vrlo ozbiljno.

„Svaku pretnju ozbiljno shvatam, svaku pretnju predsedniku Vučiću i njegovoj porodici. Vučić se vrlo često ljuti na mene, on kaže da preterujem, da takvi ne mogu ništa da urade. Da li on može ili ne može ništa da uradi, ja znam da bi on to želeo da uradi, pa ako je psihički nestabilan, neka se leči, nemoj da zagađuje javni prostor. Ako ne bude mogao predsedniku Vučiću, možda će nekom komšiji naneti zlo. Sav taj ološ treba da bude sklonjen sa naših ulica bez obzira što se predsednik ljuti na mene, ja smatram da je to moja dužnost i da je dužnost ove zemlje da zaštiti i predsednika Vučića, baš kao i svakog građanina”, poručio je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin, gostujući u jutarnjem programu televizije Pink.

Izvor Tanjug/RTV

Comments

Pročitaj još