• Početna>
  • Vesti>

Inicijativa Open: Životno ugrožavanje policijskih službenika neprihvatljivo u civilizovanom svetu

Organizacije civilnog društva i mediji okupljeni oko platforme Open najoštrije su osudili oružane napade na Policiju Kosova, koji su se prema izjavi potparola KP za region Sever, poručnika Branislava Radovića, odigrali na području Zubinog Potoka u proteklih nekoliko dana.

“Nevladine organizacije okupljene oko inicijative OPEN upozoravaju da su napadi na pripadnike organa reda, sastavljenih od policajaca kako albanske, tako i srpske i ostalih zajednica, krajnje opasni po narušavanje, ionako krhkog mira i zategnutih međunacionalnih odnosa, naročito na severu Kosova.

Životno ugrožavanje policijskih službenika, na putu prema njihovim radnim mestima na administrativnim prelazima, je neprihvatljivo u civilizovanom svetu. Apelujemo na nadležne organe da profesionalno i sa pažnjom istraže ove slučajeve napada, a zvaničnike Prištine i Beograda da ovim povodom izbegnu nepromišljene izjave i ishitrene akcije, te da se posvete saradnji na rešavanju bezbednosnih izazova koji opterećuju odnose dve strane”, stoji u saopštenju.

Izvor: Radio Mitrovica sever

Comments

Pročitaj još