• Početna>
  • Vesti>

Jačanje saradnje Atine i Prištine u spoljnim poslovima

Zamenik ministra spoljnih poslova Grčke Kostas Fragojanis potpisao je u Prištini sa zamenikom ministra spoljnih poslova i dijaspore Krešnikom Ahmetijem dokument kojim se formalizuje saradnja u različitim oblastima između dva ministarstva.

“U okviru daljeg produbljivanja odnosa Kosova i Grčke, danas je u Prištini potpisan dokument kojim se formalizuje saradnja u različitim oblastima između dva ministarstva spoljnih poslova”, saopšteno je iz MSP-a u Prištini.

Grčki zvaničnik se u Prištini sastao i sa ministarkom spoljnih poslova, Donikom Grvala – Švarc i premijerom Aljbinom Kurtijem.

U saopštenju kabineta premijera navodi se da su Kurti i Fragojanis razgovarali o trgovinskim razmenama, saradnji u oblasti privrede, kulture, obrazovanja, tehnologije i sektoru drveta i metala.

“Razgovarali su o mogućnostima saradnje od kojih bi građani obe zemlje mogli da imaju koristi. Istaknute su mogućnosti u sektoru prerade drveta i metala, kao iz oblasti informacionih i komunikacionih tehnologija (IKT)”, navodi se u saopštenju. 

“Zamenik ministra Fragojanis je istakao volju da se unaprede odnosi i trgovinska razmena između Kosova i Grčke, da se okupe ljudi obe zemlje koji su deo poslovne zajednice”, dodaje se.

Kurti je najavio “značajan napredak u ekonomskom razvoju za godinu dana vlade”, ističući privredni rast od 10,53 odsto, što je najviše u regionu.

Izvor: RTS

Foto: Kosovsko ministarstvo spoljnih poslova

Comments

Pročitaj još