Uhapšeno više od 50 policajaca sa KiM i iz Albanije

Foto: Kosovska policija

Na prelazu Vrbnica uhapšeno je više od 50 policajaca i drugih službenika kosovske i albanske policije, zbog sumnje da su počinili krivična dela zloupotreba službene dužnosti i primanje mita.

U zajedničkoj akciji inspektorata i tužilaštava u Prištini i Tirani, koja je počela jutros, uhapšeno je 26 kosovskih i više od 30 albanskih policajaca.

Iz inspektorata u Prištini prethodno su saopštili da je akciji kodnog naziva “Tačka 2” prethodila istraga od oko godinu dana, zbog sumnje o umešanosti u nezakonite radnje jednog broja policijskih službenika u vezi sa krivičnim delima “primanje mita” i “zloupotreba položaja”.

Istraga se sprovodi u punoj koordinaciji i sa rukovodstvom Specijalnog tužilaštva (STRK) uključujući tajne istražne mere.

Istraga obuhvata i saradnju sa tužiocima iz Specijalne strukture za borbu protiv korupcije i organizovanog kriminala Albanije (SPAK) i službenicima Agencije za nadzor policije.

Inspektorat i Specijalno tužilaštvo su 14. marta izveli akciju pod nazivom “Tačka” u kojoj je uhapšeno 48 policajaca.

Oni su uhapšeni na prelazima “Ćafa Pruši” i “Ćafa Morina” i osumnjičeni su da su umešani u više od 400 krivična dela primanja mita i zloupotrebe službenog položaja.

Izvor: RTS

Foto: Kosovska policija

Comments

Pročitaj još