• Početna>
  • Vesti>

UNS: Suđenje zbog pretnji dopisniku lista “Danas” ponovo odloženo

Za danas zakazano suđenje u Osnovnom sudu u Zaječaru protiv okrivljenog Petra Stojkovića, zbog pretnji smrću preko društvenih mreža dopisniku lista “Danas” iz Zaječara Miljku Stojanoviću još jednom je odloženo. Sudija Saša Živković prihvatio je zahtev branioca okrivljenog koji je rekao da je danas dobio punomoć svog klijenta i da mu je potrebno vreme za pripremu odbrane, saopštilo je Udruženje novinara Srbije.

“Današnji glavni pretres protiv okrivljenog Petra Stojkovića nije održan, iz razloga što je okrivljeni izabrao branioca, a u periodu kada je bio zadržan imao je postavljenog branioca. Sada je izabrao branioca koji je zatražio da se današnji glavni pretres ne održi kako bi se pripremio za odbranu. Naredni glavni pretres u ovoj krivičnopravnoj stvari zakazan je za 2. jun ove godine. Okrivljeni će se izjasniti o navodima iz optužnog predloga i izneti odbranu. Ono što mogu da kažem kao punomoćnik oštećenog Stojanovića jeste da smo mi, s obzirom na naša prava, priložili Tužilaštvu i neke druge dokaze, kojima se u izvesnoj meri može proširiti činjenični opis ovog krivičnog dela, a to je još deo pretnji koje su upućene Stojanoviću, a koje nisu obuhvaćene u optužnom predlogu”, rekao je punomoćnik oštećenog Stojanovića, advokat Predrag Stanković.

Novinaru Miljku Stojanoviću, dopisniku lista “Danas” iz Zaječara, nakon teksta o Ukrajincu koji je izbegao iz Lavova, upućene su pretnje smrću preko društvene mreže Fejsbuk. Višednevne pretnje novinaru, putem društvenih mreža, Tužilaštvo je okarakterisalo kao krivično delo ugrožavanje sigurnosti.

Stojanović je zadovoljan reakcijom policije i tužilaštva, ali kaže da se ipak oseća ugroženo.

“Nije prijatna situacija kada je u mojoj kući brat moje supruge, koji je Ukrajinac, kao i ona. Na društvenim mrežama su svašta pisali, tako da se bojim pre svega za njegovu bezbednost i bezbednost svoje porodice“, rekao je Stojanović.

Izvor UNS

Comments

Pročitaj još