• Početna>
  • Vesti>

Todić: Srpski narod sa Kosova i Metohije najbolje zna šta znače mir i stabilnost

„Uprkos zabrani da se izbori održe u srpskim sredinama na Kosovu i Metohiji, koji su se održavali svih ovih godina unazad od 1999. godine, srpskom narodu nije palo teško da pređe i po više desetina kilometara da se izjasni na izborima, jer kada je država Srbija u pitanju, našem narodu nije teško i da je ta udaljenost mnogo veća“, rekao je danas u Raški gradonečelnik Leposavića Zoran Todić.  

„Srpski narod dolaskom u Rašku danas, jasno govori kome želi da pripada i kome pripadamo svih ovih vekova od postojanja. Organizovali smo se i pored svih teškoća izlaznost je zadovoljavajuća“, rekao je Todić.

Odluku Prištine o zabrani glasanja na KiM Todić je okarakterisao kao nerazumnu.

„To nije sprečilo naš narod da se izjasni i da još jednom pokažemo da smo za politiku mira, politiku stabilnosti jer srpski narod najbolje zna šta znače te dve reči – mir i stabilnost. Verujem da će posle ovih izbora jedinstvo i sloga koji su bedem i brana srpskog ostanka biti još čvršći, a uz pomoć naše države Srbije ćemo još jače čuvati naše vekovno prisustvo na prostoru Kosova i Metohiji“, poručio je Todić.

Izvor i foto: TV Most

Comments

Pročitaj još