• Početna>
  • Vesti>

Kancelarija za KiM: Uprkos činjenici da su tokom suđenja Đokiću povređena brojna prava, osuđen je na 12 godina

Foto: Kancelarija za Kosovo i Metohiju

Odluka takozvanog Vrhovnog suda Prištine da odbije zahtev za zaštitu zakonitosti u slučaju Srbina iz Peći Zorana Đokića još jedan je pokazatelj antisrpske politike Prištine i primer da za Srbe na Kosovu i Metohiji nema ni prava na pravičnog suđenja, saopštila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

U saopštenju se navodi da je on, uprkos činjenici da su Đokiću tokom suđenja povređena brojna procesna prava, a nijedan relevantan svedok ga nije prepoznao kao počinioca, osuđen na 12 godina zatvora.

“Njegov branilac temeljno je obrazložio sve povrede prava na pravično suđenje i prava na odbranu Đokića, ali je takozvani Vrhovni sud samo prepisao obrazloženje prethodnih sudskih instanci, zanemarujući te procesne manjkavosti. To pokazuje da su Srbi na KiM uvučeni u jednu spiralu obespravljivanja i progona Prištine samo zato što nose srpsko ime i prezime” stoji u saopštenju.

Iz Kancelarije navode da će advokat, koga je angažovala Kancelarija za KiM, iskoristiti i poslednju pravnu mogućnost, kao i da će Kancelarija za KiM o ovoj presudi obavestiti sve relevantne međunarodne predstavnike na KiM.

Izvor: Radio Mitrovica sever

Foto: Kancelarija za Kosovo i Metohiju

Comments

Pročitaj još