• Početna>
  • Vesti>

Stere: Razočaran sam odlukom Kosova da ne dozvoli srpske izbore

epa09811009 Norway's Prime Minister Jonas Gahr Store during a press conference with the Polish Prime Minister Mateusz Morawiecki (not pictured) in the Norwegian government's official residence in Oslo, Norway, 08 March 2022. The heads of governments discussed the further reaction of European countries to the Russian aggression against Ukraine. EPA-EFE/RADEK PIETRUSZKA POLAND OUT

Premijer Norveške Jonas Gar Stere je danas izrazio razočaranje što privremene vlasti na KiM nisu dozvolile da se srpski izbori 3. aprila organizuju na isti način kao prethodni izbori.

On je podržao nastavak dijaloga između Beograda i Prištine uz posredovanje EU, saopšteno je na sajtu norveške vlade.

Kako se navodi u saopštenju, Stere je na sastanku sa premijerom prištinskih institucija Aljbinom Kurtijem u Oslu danas naglasio važnost dijaloga Beograda i Prištine i naveo da postojeći sporazumi moraju da se primenjuju, kao i da obe strane moraju da se uzdrže od radnji koje umanjuju poverenje među njima.

“Zato sam iskoristio priliku tokom našeg sastanka da izrazim svoje razočaranje što Kosovo nije dozvolilo da se srpski izbori 3. aprila organizuju na isti način kao prethodni izbori”, rekao je norveški premijer.

On je još naglasio da se da stabilnost na Zapadnom Balkanu ne može “uzeti zdravo za gotovo” i upozorio da bi “nerešena pitanja iz 1990-ih mogla ponovo da zapale region”, navodi se u saopštenju norveške vlade.

Izvor: Tanjug

Foto EPA

Comments

Pročitaj još