Pošumljavanje javnih površina u Gračanici

JKP „Ekologija“ je danas u saradnji sa opštinskim odeljenjima poljoprivrede i javnih službi započela pošumljavanje javnih površina u gračaničkom naselju Padalište.

Posađen je deo sadnica visokih četinara koje su obezbedile SBB fondacija i NVO Ekogen.

„Od nas je zatražena pomoć i asistencija u sadnji 500 sadnica crnog bora koje je obezbedila SBB fondacija. U saradnji sa opštinskim Odeljenjem poljoprivrede odredili smo lokaciju, to je Padalište. U toku dana je zasađeno 250 sadnica, dok će ostalih 250 posaditi sutra i time će celokupna akcija biti zavšena“, kazao je za RTV Kim izvršni direktor JKP Ekologija Dejan Dimitrijević.

Iako su u pitanju vanredne aktivnosti za koje JKP Ekologija nema namenski budžet, iz ovog preduzeća poručuju da svojim kapacitetima uvek podržavaju svaku akciju pošumljavanja.

Na konkursu SBB fondacije „Da šume bude više. Da se lepše diše!“, izabrana je Gračanica kao 14. lokacija za akciju pošumljavanja kao deo inicijative „Ne prljaj. Nemaš izgovor!“, koju je SBB fondacija pokrenula još 2015. godine. U okviru projekta pošumljavanja do sada je širom Srbije zasađeno preko 11.000 stabala

Nakon završetka ove, u planu je još jedna akcija koja je inicirana u jednoj od nevladinih organizacija u Gračanici.

Izvor: Kim

Foto SBB fondacija

Comments

Pročitaj još