• Početna>
  • Vesti>

Brnabić: Beograd ispunjava ono na šta se obavezao međunarodnim sporazumima, Priština ne

Foto: Tanjug

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić poručila je u intervjuu za današnji “Blic” da Beograd ispunjava ono na šta se obavezao međunarodnim sporazumima, a Priština ne.

Brnabić je rekla da bi volela da se do rešenja situacije na Kosovu i Metohiji došlo u mandatu njene vlade, jer, kako je naglasila, to bi bilo u interesu svih građana, a najviše našeg naroda na KiM.

“Teško je pregovarati i tražiti kompromisno rešenje sa nekim ko niti želi da razgovara, niti želi kompromis bilo koje vrste. Beograd ispunjava ono na šta se obavezao međunarodnim sporazumima. Priština ne”, izjavila je Brnabić.

Govoreći o najvećim izazovima u prethodnom periodu, premijerka je rekla da je ratno stanje u Ukrajini najveći izazov sa kojim se vlada suočila s obzirom da su se političke i ekonomske posledice rata na istoku Evrope odmah osetile širom sveta.

Naglasila je da je Srbija pažljivo definisala svoju poziciju koja, kako je rekla, nije nimalo laka, a da su pritisci na rukovodstvo i predsednika Srbije Aleksandra Vučića zbog toga svakodnevni.

Izvor: Radio Mitrovica sever / Tanjug

Foto: Tanjug

Comments

Pročitaj još