• Početna>
  • Vesti>

Vučić: Kurti za jutro pripremio smenu srpskih komandira i policajaca, Srbija će biti uz svoj narod

Nakon što je Sudski savet u Prištini suspendovao predsednicu Osnovnog suda u Mitrovici, za jutro je pripremljena smena svih srpskih komandira i policajaca koji su bili na sednici Saveta za nacionalnu bezbednost u Beogradu, tvrdi predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

“Po nalogu Aljbina Kurtija smenjena je danas iz kosovskih institucija srpski sudija Ljiljana Stevanović. Za ujutru je primpremljena smena svih srpskih komandira i policajaca koji su bili na sednici Saveta za nacionalnu bezbednost u Beogradu”, saopštio je Aleksandar Vučić na Instagramu.

Tvrdi da je Aljbin Kurti “rešio da napadne Srbe” i kaže da je Kurti pogazio Briselski sporazum, kao i da po “njegovoj volji i volji onih koji ga štite, Briselski sporazum više ne postoji”.

“Kurti je taj koji hoće da sruši mir na Kosovu i Metohiji i taj koji odlukama želi da napadne srpski narod svuda gde živi – i na jugu i na severu Kosova i Metohije”, kaže Vučić.

Ističe da Srbija želi da sačuva mir i zbog svega upozorava i zemlje Kvinte i celu međunarodnu zajednicu.

“Moja poslednja poruka je – šta god činili, Srbija će biti uz svoj narod”, naglasio je Aleksandar Vučić.

Brnabićeva: Brutalno nasilje nad Srbima na KiM se nastavlja

Odluku da predsednica Osnovnog suda u Mitrovici Ljiljana Stevanović bude suspendovana kritikovala je i premijerka Ana Brnabić.

“Brutalno nasilje nad Srbima na KiM se nastavlja. Kurti svakom svojom odlukom svakodnevno podriva mir i stabilnost, krši međunarodne sporazume i uskraćuje osnovna ljudska prava pripadnicima našeg naroda na KiM. Briselski sporazum je mrtav”, napisala je Brnabićeva na Tviteru.

Sudski savet u Prištini suspendovao je ranije danas Ljiljanu Stevanović, predsednicu Osnovnog suda u Mitrovici, zato što je prisustvovala sastanku sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem pre dva dana u Beogradu.

Vest o suspenziji Stevanovićeve objavio je Sudski savet, a ranije je informaciju o pokretanju disciplinskog postupka protiv sudije potvrdila Antigona Uka-Lutfiu, portparolka Vrhovnog suda.

Vulin: Kurti ubio Briselski sporazum

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin saopštio je da je izbacivanjem Srba iz institucija na Kosovu i Metohiji, Aljbin Kurti ubio Briselski sporazum koji posle ove odluke više ne postoji.

Pozvao je Evropsku uniju, koja je pokrovitelj Briselskog sporazuma, da odmah sazove sastanak u Briselu i stopira bilo kakvu nasilnu akciju usmerenu prema Srbima na Kosovu i Metohiji.

Izvor: RTS

Foto: Instagram, buducnostsrbijeav

Comments

Pročitaj još