• Početna>
  • Vesti>

Suspendovana predsednica suda u Mitrovici, jer je prisustvovala sastanku sa Vučićem

Predsednica Osnovnog suda u Mitrovici, Ljiljana Stevanović, suspendovana je danas, samo dan nakon što je Sudski savet Kosova saopštio da se „razmatra“ njeno učešće na prekjučerašnjem sastanku sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem u Beogradu.

Sudski savet Kosova održao je danas sednicu kojom je predsedavao Aljbert Zogaj.

U saopštenju Saveta se navodi da su na sednici, između ostalih, razmatrali i dve zatvorene tačke – obaveštenje predsednika Osnovnog suda u Mitrovici i formiranje istražnog veća za konkretan disciplinski slučaj.

Bez iznošenja drugih detalja, iz ovog Saveta navode da je odlučeno da se suspenduje predsednica Osnovnog suda u Mitrovici, do sledeće odluke.

„Savet je nastavio sastanak sa dve (2) zatvorene tačke za: razmatranje obaveštenja AGJ. br. 93/2022 predsednice Osnovnog suda u Mitrovici i formiranje istražnog veća za disciplinski slučaj br. AD. /KJK/07/2022/GJTHPR-AD/GJTHPR.nr.12/2022, u kom slučaju je odlučio da suspenduje predsednicu Osnovnog suda u Mitrovici, L. S., do sledeće odluke“, navodi se u saopštenju.

Podsetimo, kosovski sudski savet saopštio je juče da se razmatra pitanje učešća predsednice Osnovnog suda u Mitrovici, Ljiljane Stevanović, na prekjučerašnjem sastanku sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem u Beogradu. Ovom sastanku prisustvovali su predstavnici Srba sa Kosova, među kojima su bili i sudije i komandno-operativni lanac Kosovske policije.

Glavna tema razgovora bilo je održavanje srpskih predsedničkih i parlamentarnih izbora 3. aprila na Kosovu, odnosno, kako je predsednik Srbije posvedočio, spremnosti „polaganja oružja“ i napuštanju svih kosovskih institucija od strane svih Srba i južno i severno od Ibra.

U prištinskim medijima je ovog utorka takođe jedna od glavnih vesti bilo prisustvo komandno operativnog lanca Kosovske policije i sudija sa Severa Kosova na sastanku sa predsednikom Srbije, Aleksandrom Vučićem u Beogradu, uz predstavnike Srpske liste.

O tome je govorio i kosovski premijer Aljbin Kurti. On je, povodom objavljenih fotografija na kojima se vidi kako se Vučić sastaje sa Srbima sa Kosova, kazao da zaposlene u policiji i sudu na njima nije prepoznao.

„Ne znam, ili ih nisam prepoznao na fotografijama i na slikama, ne znam kako izgleda sudija“, kazao je Kurti, ali i nagovestio da će da „proveri“, te da će se kosovske bezbednosne institucije pozabaviti ovim pitanjem“, preneli su juče prištinski mediji.

Izvor: KoSSev

Foto: Sudski savet Kosova

Comments

Pročitaj još