• Početna>
  • Vesti>

RIK očekuje informacije nadležnih o mogućnosti glasanja na Kosovu

Predsednik Republičke izborne komisije (RIK), Vladimir Dimitrijević, rekao je da RIK u četvrtak očekuje informacije nadležnih o mogućnosti glasanja na predstojećim izborima na Kosovu i Metohiji.

Dimitrijević je na sednici RIK-a rekao da su sve u vezi tog glasanja, odnosno da neće biti organizovano na Kosovu i Metohiji, članovi RIK-a saznali iz medija.

„Imamo informaciju da ćemo tokom sutrašnjeg dana dobiti zvanično obaveštenje od nadležnih državnih organa, a što se tiče mogućnosti glasanja na teritoriji Kosova i Methije i kakva je trenutna situacija“, rekao je on juče.

Dimitrijević je naveo da će u skladu sa tim RIK zauzeti sve neophodne mere, te izrazio očekivanje da će RIK večeras, tim povodom održati još jednu sednicu.

Najavio je i da će RIK „preduzeti odgovarajuće odluke“, u skladu sa preporukama nadležnih državnih organa.

Prethodno je RIK imenovao članove i zamenike članova biračkih odbora u stalnom sazivu, a na predlog predsednika Skupštine Srbije. Dimitrijević je rekao da se radi o 7.286 predloga rešenja, od ukupno mogućih 16.230.

RIK je usvojio i odluku o imenovanju članova i zamenika biračkih odbora u inostranstvu i u zavodima za izvršenja krivični sankcija u Srbiji. Predloge su, kako je rečeno na sednici, podneli Ministarstvo spoljnih poslova i Ministarstvo pravde.

Izvor Beta,KoSSev

Comments

Pročitaj još