• Početna>
  • Vesti>

Petković: Odluka o smeni Stevanovićeve je skandal nezapamćenih razmera

Foto: Kancelarija za Kosovo i Metohiju

Povodom odluke Sudskog saveta Kosova da smeni predsednicu Osnovnog suda u Kosovskoj MItrovici zbog toga što je prisustvovala sastanku predstavnika Srba sa Kosova i Metohije sa predsednikom Srbije, reagovao je direktor Kancelarije za KiM Petar Petković koji kaže da je reč o skandalu nezapamćenih razmera.

“Odluka Aljbina Kurtija da smeni predsednicu Osnovnog suda u Kosovskoj Mitrovici Ljiljanu Stevanović samo zato što je prisustvovala sastanku Srba sa KiM sa predsednikom Aleksandrom Vučićem u Beogradu je skandal nezapamćenih razmera i direktni politički revanšizam. Ovim potezom Kurti je zagazio u novu eru političkog nasilja i obespravljivanja Srba i pokazao da na čelnim mestima u institucijama koja pripadaju srpskom narodu želi da vidi poslušnike, a ne ljude od integriteta kakva je gospođa Stevanović” navodi se u Petkovićevom saopštenju.

Kako je Petković naveo, Ljiljana Stevanović je prihvatila da obavlja posao predsednice Osnovnog suda u Kosovskoj Mitrovici zato što ju je Srbija pozvala i zamolila, a ne na svoju ruku.

“U fokusu sastanka i razgovora Srba sa Kosova i Metohije i predsednika Vučića bilo je kršenje osnovnih ljudskih i građanskih prava Srba sa KiM i nastojanja kako da sačuvamo mir i stabilnost. Međutim, najnoviji Kurtijevi potezi direktno destabilišu situaciju ne terenu i ugrožavaju teško stečeni mir i pokazuju da mu je namera da poništi sve sporazume i zatre svaki trag srpskog naroda na KiM” stoji u saopštenju.

Petković poručuje da “Kurtijevo nasilje neće uspeti jer ćemo mi nastaviti da čuvamo mir i stabilnost, ali nikada nećemo dozvoliti da naš narod bude progonjen i maltretiran samo zato što je uz svoju državu Srbiju. Predsednik Aleksandar Vučić i država Srbija nastaviće da snažno i odlučno budu uz svoj narod na KiM”.

Izvor: Radio Mitrovica sever

Foto: Kancelarija za KiM

Comments

Pročitaj još