• Početna>
  • Vesti>

Radojević sa ambasadorom Nemačke o aktuelnim temama koje su bitne za položaj srpske zajednice na Kosovu

Gradonačelnik opštine Severna Mitrovica Milan Radojević razgovarao je danas sa nemačkim ambasadorom Jernom Rodeom o aktuelnim problemima i radu opštine Severna Mitrovica.

“Danas sam se sastao sa nemačkim ambasadorom Jernom Rodeom, kome sam predstavio dosadašnje rezultate rada naše opštine i govorio o aktuelnim temama koje su bitne za položaj srpske zajednice na Kosovu, istakavši stav o ključnim pitanjima poput odbijanja Prištine da se održe izbori na Kosovu i Metohiji, snabdevanja električnom energijom, nemogućnosti ostvarivanja prava na lična dokumenta, prava na slobodu kretanja, kao i sve većem nepoverenju građana u centralne institucije.

Istakao sam da odbijanje Vlade u Prištini da omogući Srbima na KiM da ostvare svoje pravo glasanja na predstojećim aprilskim izborima pokazuje pravi stav prištinskih institucija prema srpskoj zajednici, prema poštovanju osnovnih ljudskih prava, ali i stav prema međunarodnoj zajednici ignorišući njihove jasne pozive i predloge kako bi se omogućilo Srbima pravo na glasanje. Zatražio sam od predstavnika međunarodne zajednice i ambasadora Kvinte da stanu u zaštitu zakonom zagarantovanih prava Srba”, objavio je Radojević na svom instagram profilu.

Izvor Radio Mitrovica sever

Foto (instagram Milan Radojevic)

Comments

Pročitaj još