• Početna>
  • Vesti>

Učenici OŠ „Braća Aksić“ u Suvom Dolu od danas u novom objektu škole

Učenici isturenog odeljenja OŠ  “Braća Aksić” u Suvom Dolu nadomak Lipljana,  koji su do sada nastavu pohađali u starom oronulom objektu, dobili su novu savremenu školsku zgradu, čiju je izgradnju finansirala i kompletno opremila Opština Gračanica.

Objekat je učenicima i nastavnom osoblju, koji su povodom otvranja priredili prigodnu priredbu,  na upotrebu predala direktorica za obrazovanje i kulturu opštine Gračanica Brankica Nićić. Ona je učenicima i nastavnom osoblju poželela puno uspeha u novom i modernom školskom objektu.

„Nadam se da će te u budućem periodu biti dobri domaćini i voditi računa o novoj školi, da će te biti ovako srećni i veseli i imati osećaj kao da ste u svojoj drugoj kući“, kazala je Nićić obraćajući se deci, učiteljima i nastavnicima.

U ime učenika, roditelja i celog kolektiva OŠ „Braća Aksić“ na novom objektu  i boljim uslovima za rad zahvalila se direktorica Ljiljica Rašić.

„Nadam se da će dečica opravdati sve što ste im podarili. Mnogo su bolji uslovi za rad, učionice su svetlije i prostranije. Ovakvi objekti mnogo znače Suvom Dolu i okolini i nadam se da će zadržati populaciju ovde“, kazala je Rašić.

U isturenom odeljenju OŠ „Braća Aksić“ u Suvom Dolu nastavu pohađa 60-toro učenika od prvog do osmog razreda, koji su do sada nastavu obavljali u starom oronulom objektu.

Izgradnju novog objekta površine 370 metara kvadratnih finansirala je  Opština Gračanica, a vrednost  ovog projekta od oko 105.000 evra.

Lokalna samouprava nešto ranije finansirala je i izgradnju nove fiskulturne sale,  tako da novi školski sa ovim prostorom ima blizu 590 kvadrata.

Izvor i foto: RTV Gračanica

Comments

Pročitaj još