• Početna>
  • Vesti>

Petković: Zvanični Beograd očekuje od zemalja Kvinte da se jasno i nedvosmisleno odrede prema ucenama i sabotažama Prištine

Foto: Radio Mitrovica sever

Sve što političari iz Prištine izjavljuju povodom održavanja predsedničkih i parlamentarnih izbora na Kosovu i Metohiji 3. aprila je najobičnija i najprovidnija laž, saopštio je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković.

“Jasno je od samog početka da Priština i Aljbin Kurti žele da onemoguće Srbima da 3. aprila glasaju na Kosovu i Metohiji, na predsedničkim i parlamentarnim izborima i njihova jedina prava namera jeste da uslovljavanjem održavanja izbora pokušaju da nateraju Srbiju da prizna takozvano Kosovo” navodi Petković.

Petković dodaje da je krajnje vreme da Kurti prestane da zamajava celokupnu javnost i međunarodnu zajednicu po pitanju njegove navodne dobronamernosti oko održavanja izbora, jer u njegove igre i laži više niko ne veruje.

On ističe da se Beograd sve vreme ponaša odgovorno, kako bi Srbi na Kosovu i Metohiji odbranili svoje osnovno ljudsko pravo – pravo glasa, ali u Prištini ni u jednom trenutku nije imao razumnog sagovornika.

“Zvanični stav Republike Srbije i njenih državnih organa povodom novonastale situacije biće saopšten sutra posle sednice Saveta za nacionalnu bezbednost, kada će biti odlučeno o narednim ključnim i presudnim koracima i odlukama države Srbije” rekao je Petković.

Petković ističe da zvanični Beograd očekuje od zemalja Kvinte da se jasno i nedvosmisleno odrede prema ucenama i sabotažama Prištine, kao i kršenju osnovnih, građanskih i demokratskih prava Srba sa KiM.

“Beograd se u svim dosadašnjim situacijama ponašao odgovorno i odmereno, kao i Srbi sa Kosova i Metohije, čuvajući mir i stabilnost kao najveće vrednosti, dok je Kurti pokazao da želi da destabilizuje situaciju na terenu izazove incidente i nestabilnost na prostoru Kosova i Metohije” zaključio je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković.

Izvor i foto: Radio Mitrovica sever

Comments

Pročitaj još