• Početna>
  • Vesti>

RIK žrebom odredio redosled kadnidata za izbor predsednika Srbije

Republička izborna komisija žrebom je večeras utvrdila redosled osam kadnidata za izbor predsednika Republike Srbije, a na prvom mestu je Miša Vacić, dok je aktuelni predsednik Srbije Aleksandar Vučić broj šest.

Biljana Stojković biće kandidat za predsednika Republike pod rednim brojem 2. Broj tri biće Branka Stamenković, Zdravko Ponoš četiri. Milica Đurđević Stamenkovski je na broju pet, Miloš Jovanović pod brojem 7. Poslednji na gasačkom listiću biće Boško Obradović, pod brojem osam.

Imena i redosled kandidata izvučeni su iz dva providna bubnja /žreba, a kugle za žreb su bile neprozirne. U prvom bubnju bile su kugle sa imenima kandidata, a u drugom brojevi od jedan do osam.

RIK je potvrdila kandidaturu osam kandidata za predsednika Republike: Miloša Jovanovića, Zdravka Ponoša, Milice Đurđević Stamenkovski, Aleksandra Vučića, Boška Obradovića, Biljane Stojković, Miše Vacića, Branke Stamenković i njihova imena su se danas nalazila u bubnju,.

Redosled pod kojim su izvučeni kandidati biće isti onaj koji će biti ispisan na glasačkim listićima na izborima 3. aprila.

Izvor: Politika,Tanjug

Foto Tanjug

Comments

Pročitaj još