Preminulo još 15 osoba, novih 2.076 slučajeva zaraze

U Srbiji je u poslednja 24 sata koronavirus potvrđen kod još 2.076 osoba, od 14.946 testiranih. Preminulo je 15 obolelih. Na bolničkom lečenju je 932 pacijenta, a 47 je na respiratoru.

Od početka epidemije ukupno je registrovno 1.952.029 slučajeva koronavirusa dok je 15.662 osoba umrlo od posledica izavanih koronavirusom.

Epidemijska slika je sve povoljnija. U Srbiji cirkulišu delta, omirkon, stelt soj virusa.

“Zabrinjava nas pojava novih varijanti virusa, ali to nije iznenađujuće, na nama je da se pridržavamo mera i da poštujemo ono što smo naučili u protekle dve i po godine”, ističe epidemiolog Vesna Mioljević.

Na osnovu kliničke slike ne može se utvrditi o kojoj se varijanti ili podvarijanti radi, moguće je raditi sekvenciranje virusa – to je bitno za mikrobiologe.

Na Dečjoj klinici Kliničko-bolničkog centra “Dr Dragiša Mišović” nalazi se 16 kovid pacijenata, a najmlađi pacijenti su prevremeno rođeni blizanci od tri meseca.

U svim osnovnim i srednjim školama i od ponedeljka, 21. marta, primenjivaće se prvi model nastave, odnosno učenici će nastavu pohađati neposredno, odlučio je Tim za praćenje i koordinaciju.

Izvor: RTS

Comments

Pročitaj još