• Početna>
  • Vesti>

Petković sutra u Gračanici prisustvuje obeležavanju godišnjice martovskog pogroma

Foto Kancelarija za KiM

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju dr Petar Petković boraviće sutra, 17. marta u Gračanici, na Kosovu i Metohiji,povodom obeležavanja osamnaeste godišnjice pogroma nad kosmetskim Srbima.

“Direktor Petar Petković prisustvovaće u manastiru Gračanica, u 11 sati, parastosu žrtvama stradalim u martovskom pogromu 2004. godine, koji će služiti vladika raško – prizrenski Teodosije.

U 11:45 sati, direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju, zvaničnici, porodice žrtava i građani krenuće ulicom u pomen šetnju do umetničke instalacije „MISSING”, ispred koje će položiti cveće. Nakon polaganja cveća, Petković će, u Galeriji Doma kulture, u 11:50 sati, prisustvovati otvaranju izložbe slika i skulptura „Jesen u Prizrenu“, koje su nastale tokom likovne kolonije u manastiru Sveti Arhangeli u Prizrenu, razrušenom u martovskom pogromu.

U 12:10 sati, u velikoj sali Doma kulture predviđen je početak akademije „Na zaborav nemamo pravo“, posvećene sećanju na događaje od 17. marta 2004. godine na Kosovu i Metohiji. Tom prilikom prisutnima će se obratiti direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković”, saopštila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju Vlade Republike Srbije.

Izvor Radio Mitrovica sever

Foto Kancelarija za KiM

Comments

Pročitaj još