• Početna>
  • Vesti>

Petković: Akcija u Štrpcu nedopustivo iživljavanje uoči godišnjice Pogroma

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković objavio je na svom Tviter nalogu fotografije današnje akcije specijalne jedinice Kosovske policije u Štrpcu, nazvavši je “maltretiranjem i zastrašivanjem Srba”.

“Ovako specijalci Rosu vršljaju po Štrpcu, maltretiraju izastrašuju Srbe! Više od šest sati drže opštinu i ulice u blokadi, preturaju po kancelarijama, ruše šta stignu, i dalje vršljaju! Nedopustivo iživljavanje nad Srbima i to dan uoči godišnjice Pogroma” napisao je Petković.

Podsetimo, u toku je policijska akcija “Brezovica” u Štrpcu, koja se sprovodi u okviru istrage nelegalnog izdavanja građevinskih dozvola u Nacionalnom parku “Šara” na području Brezovice.

Kako javlja portal Kallxo, pozivajući se na izjavu tužioca za teška krivična dela u Uroševcu Rasima Maljokua, trenutno se vrši pretres na sedam lokacija u blizini Štrpca.

“Operacija ‘Brezovica’ se nastavlja, vršimo racije na sedam lokacija u blizini Štrpca koje su povezane s akcijama koje smo ranije imali”.

Početkom marta je već bila akcija u slučaju „Brezovica“. Tada je izvršen upad na 12 lokacija – u Uroševcu na pet lokacija, u Lipljanu i Srbici po jednoj i u Prištini na pet lokacija.

Izvor: Radio Mitrovica sever

Foto: Petar Petković, Tviter

Comments

Pročitaj još