• Početna>
  • Vesti>

U deseti projekat “Spojimo decu sa Kosova i Metohije i Republike Srpske” uključeno 13 gradova

Deseti projekat Odbora za pomoć Srbima za pomoć na Kosovu i Metohiji “Spojimo decu Kosova i Metohije i Republike Srpske” zaključen je danas a njemu učestvuje 13 gradova iz Republike Srpske, Prijedor, Banja Luka, Gradiška, Čelinac, Prnjavor, Doboj, Brod, Šamac, Pelagićevo, Bijeljina, Sokolac, Istočno Novo Sarajevo i Trebinje.

Po završetku školske godine, od 25. juna do 2. jula, oko 500 dece uzrasta od 10 do 15 godina doći će u posetu svojim vršnjacima iz Republike Srpske.

Mališani će biti u pratnji 45 prosvetnih radnika iz Kosovske Mitrovice, Leposavića, Zubinog Potoka, Zvečana, Velike Hoče, Orahovca, Vitine, Gračanice, Lipljana, Goraždevca, Srbice, Parteša, Pasjana, Novog Brda i Kosovske Kamenice.

Gosti Odbora za pomoć Srbima biće i 25 mališana iz Udruženja roditelja dece sa posebnim potrebama “Podrži me” iz Kosovske Mitrovice.

Ovogodišnji gosti biće i deca iz Gline sa Banije u Hrvatskoj, navode iz Odbora.

“Ovaj jedinstveni projekat “Spojimo decu Kosova i Metohije i Republike Srpske” već deset godina realizujemo veoma uspešno sa srpskim osnovnim školama na Kosovu i Metohiji, koje je za sve ove godine narastao u najmasovniji u regionu, jer je do sad u Republiku Srpsku sa Kosmeta došlo preko 5.000 srpske dece i oko 500 prosvetnih radnika. Povezao je decu, mlade ljude, porodice, prosvetne radnike, škole, opštine i srpski narod na Kosmetu i Srpskoj” naveo je predsednik Odbora za pomoć Srbima iz Republike Srpske Milorad Arlov.

Izvor: Radio Mitrovica sever

Foto: Odbor za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji iz Republike Srpske

Comments

Pročitaj još