• Početna>
  • Vesti>

Radojević razgovarao sa nemačkom ministarkom spoljnih poslova Berbok o bezbednosnoj situaciji i problemima Srba

Gradonačelnik opštine Severna Mitrovica Milan Radojević saopštio je na svom Instagram profilu da se danas sastao sa nemačkom ministarkom spoljnih poslova Analenom Berbok, sa kojom je imao kratak ali značajan i sadržajan sastanak.

Radojević je rekao da je nemačku ministarku izvestio o političko-bezbednosnoj situaciji u opštini Severna Mitrovica kao i sa problemima i izazovima sa kojima se Srbi sa Kosova i Metohije dnevno suočavaju.

“Izvestio sam je o zabrinutosti građana Severne Mitrovice , zbog bezbednosne situacije , ali i upozorio sa administrativnim problemima sa kojima se suočavaju pripadnici srpske zajednice u ostvarivanju svojih osnovnih, ustavom i zakonom zagarantovanih prava, poput prava na lična dokumenta, pravo na slobodu govora, pravo na slobodu kretanja. Takođe, ukazao sam na problematiku sa kojom se suočavaju Srbi sa kosova, kao što su institucialno nepoštovanje zakona o upotrebi jezika i nepriznavanje diploma” napisao je Radojević.

Gradonačelnik opštine Severna Mitrovica je u razgovoru sa nemačkom ministarkom istakao i značaj nemačkih investicija u regionu, i pozvao nemačke investitore da investiraju u opštinu Severna Mitrovica i iskoriste potencijal koji ovaj unverzitetski centar ima.

Izvor: Radio Mitrovica sever

Foto: Instagram

Comments

Pročitaj još