• Početna>
  • Vesti>

Petković: Potreban nam je mir i jedinstvo kako bi prebrodili svaku krizu i izgradili bolju budućnost za sve nas

„Osetio sam koliko vam jako kuca srce za državu Srbiju i prenosim vam pozdrave predsednika Aleksandra Vučića i poruku da ćemo se još više i jače boriti za sva naša srpska mesta na prostoru Kosova i Metohije. Borićemo se i za našu Sirinićku župu, za svako selo i Štrpce kako bi smo obezbedili ovde život dostojan čoveka u 21. veku”, poručio je danas direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković prilikom posete opštinii Štrpce.

Petković je naglasio da je Kancelarija za Kosovo i Metohiju i u prethodnom periodu brinula o srpskom narodu na KiM i pomagala kroz razne projekte i najavio još veću pomoć u narednom periodu.  Najavio je i aktivnosti i projektna finansiranja u sport i sportska udruženja na KiM

„Da ovde pobeđujemo mirom, stabilnošću i ekonomskim razvojem. To su tri ključne poruke države Srbije i predsednika Aleksandra Vučića“, poručio je Petković.

Podsetio je i na pomoć Kancelarije poljoprivrednicima i privredi, srpskim školama i bolnicama na KiM i dodao da će ta pomoć i u buduće biti značajna u borbi za jačanje srpskih institucija na Kosovu i Metohiji.

„Vodićemo računa o svakom našem zaposlenom, svakom poljoprivredniku i o svakom našem detetu. Vodićemo računa i o našim radnicima u Ski centru Brezovica. Politika predsednika Aleksandra Vučića jeste politika budućnosti, politika koja podrazumeva dostizanje prosečne plate do 1000, penzije do 500 evra. To je politika budućnosti, to je ono za šta smo se borili i to je ono što želimo da vama prenesemo ovde u opštini Štrpce“, rekao je Petković. 

Petković je naglasio da je, nakon razgovora delegacije Srba sa KiM sa predsednikom Vučićem dogovoreno da se pronađe rešenje vodosnabdevanja u opštini Štrpce.

„Doneo sam Odluku Kancelarije za Kosovo i Metohiju  kojom iznosom od 44 miliona i 400 hiljada dinara krećemo sa važnim projektom koja će podrazumevati da svi građani opštine Štrpce više neće morati da kupuju flaširanu vodu. Krećemo sa izgradnjom postrojenja za preradu vode“, rekao je Petković i dodao da će sada pijaća voda biti dostupna svim građanima opštine Štrpce.

Petković je ponovio da je cilj države Srbije da sačuva mir i pozvao sve da ne nasedaju na provokacije već da mudro, odgovorno i strpljivo i grade svoju budućnost na Kosovu i Metohiji.

„Samo zajedno i ujedinjeni i okrenuti ka budućnosti možemo da postignemo sve što želimo“, poručio je Petković.

Naglasio je da pregovorima i razgovorima u Briselu moraju da se rešavaju sva teška pitanja za normalizaciju odnosa Beograda i Prištine kako bi svi na prostoru KiM imali normalan život. 

„Važno je da taj život bude u miru i da svako može da živi normalno sa svojim porodicama i da gradi svoju budućnost“, naglasio je Petković.

Istakao je da je Beograd oparedeljen za dijalog i da je bolje da su teški problemi na stolui u Briselu nego  da na Kosovu i Metohiji ima incidenata.

„U ovim teškim i kriznim vremenima treba nam mir, jedinstvo kako bi smo se sačuvali od svih kriza i tako izgradili bolju budućnost za sve nas“, poručio je Petković.

Nakon razgovora sa meštanima opštine Štpce Petković će u selu Vrbeštica, obići Osnovnu školu „Šarski odred“, gde će razgovarati sa rukovodstvom i meštanima sela. 

Predviđena je i poseta devetočlanoj porodici Mladenović prilikom koje će direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju porodici Mladenović uručiti pomoć. 

Za sutra je planirana poseta opštini Zubin Potok tokom koje je predviđen sastanak sa političkim predstavnicima Srpske liste i članovima lokalne samouprave ove opštine. 

Petković će obići i selo Ugljare u opštini Zubin Potok i razgovaraće sa meštanima. 

Posetu Kosovu i Metohiji direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković završiće u selu Gornje Dobroševine, posetom sedmočlanoj porodici Mihajlović.

Ovoj porodici Kancelarija za KiM je izgradila kuću i sanirala prilazni put.

Izvor i foto:TV Most

Comments

Pročitaj još