• Početna>
  • Vesti>

Selaković: Srbija zahvalna Brazilu na principijelnoj podršci po pitanju Kosova i Metohije

Ministar spoljnih poslova Nikola Selaković sastao se danas sa ambasadorom Brazila Eduardom Boteljom Barbozom, koji završava mandat u našoj zemlji.

Konstatujući da dve zemlje vezuje višedecenijsko prijateljstvo, međusobno razumevanje i podrška, Selaković je poručio da je Srbija opredeljena za nastavak jačanja ukupnih odnosa sa Brazilom, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.

Selaković je istakao da je Brazil jedan od naših najznačajnijih političkih i ekonomskih partnera u Latinskoj Americi, ali i ukazao da postoje neiskorišćeni potencijali za unapređenje saradnje u mnogim oblastima.

Šef srpske diplomatije predočio je da Srbija konstantno unapređuje poslovni ambijent i poboljšava uslove za privlačenje direktnih stranih investicija, i pozvao brazilske investitore da povećaju svoje prisustvo u našoj zemlji.

Selaković je zahvalio Brazilu na principijelnoj poziciji po pitanju Kosova i Metohije i podršci stavovima Srbije u međunarodnim organizacijama, a kao naročito značajno napomenuo je to što je Brazil preuzeo mesto nestalne članice Saveta bezbednosti, rekavši da očekujemo nastavak brazilske podrške po pitanjima od interesa za Srbiju.

Na kraju, Selaković je zahvalio ambasadoru Barbozi na njegovom doprinosu u jačanju prijateljskih odnosa Srbije i Brazila, poželevši mu dobro zdravlje i mnogo lične sreće i profesionalnog uspeha.

Izvor: Radio Mitrovica sever

Foto: Ministarstvo spoljnih poslova Republike Srbije

Comments

Pročitaj još