• Početna>
  • Vesti>

Ponovo odloženo suđenje u slučaju uzurpacije imovine Duška Arsića

Ročište koje je danas trebalo da se održi pred Osnovnim sudom u Prištini u slučaju uzurpacije imovine Duška Arsića i njegovog strica Tomislava ponovo je odloženo. Advokatica Jovana Filipović kaže za RTV Kim da u ovom slučaju zabrinjava ponašanje i okrivljenog i tužilaštva.

Kako je za RTV Kim potvrdila Jovana Filipović, advokatica oštećenog Duška Arsića, ročište je odloženo jer se dvoje okrivljenih I.M. i N.M. nisu pojavili pred sudom. Shodno Zakonu o krivičnom postupku Kosova, suđenje u odsustvu nije dozvoljeno.

“Mi, kao oštećena strana, sa razlogom strahujemo da okrivljeni u ovom postupku vrše zloupotrebu prava kako bi krivično gonjenje zastarelo i kako bi na taj način izbegli odgovornost. Takođe, zabrinjava nas i pasivan stav tužilaštva u ovom postupku, s obzirom na to da ne čini ništa kako bi se postupak ubrzao. Tužilaštvo je, imajući u vidu sve okolnosti do sada, već trebalo da predloži neku meru kako bi se osiguralo prisustvo okrivljenih lica. Međutim, takvog zahteva i dalje nema”, ističe Filipovićeva.

Naredno ročište je zakazano za 15. april. Sud je naložio da se prisustvo ovih lica obezbedi, odnosno da ih Policija tog dana dovede na suđenje.

Izvor i foto: Kim

Comments

Pročitaj još