• Početna>
  • Vesti>

Besplatna škola šaha za članove OFK “Dif” iz Kosovske Mitrovice

Mališani OFK “Dif” iz Kosovske Mitrovce od ove nedelje mogu da besplatno pohađaju školu šaha, koje organizuje Šahovski klub “Trepča”.

Do saradnje je došlo sasvim spontano, tako što su mališani OFK Difa ranije došli na predviđeni termin treniranja i zatekli šahovske table i figure u Sportskoj hali u Kosovskoj Mitrovici i pokazali veliko interesovanje za šahom, kaže za program Radio Kosovske Mitrovice jedan od trenera OFK “Dif” Uroš Galjak.

“Do saradnje je došlo skroz spontano, pošto je u hali sportova treniraju generacije za generacijom i mališani koji su trebali da imaju trening u 11 časova došli su malo ranije i videli su već postavljene šahovske table i figure. Oni su pokazali izuzetno interesovanje, i pitali su nas trenere da li mogu da odigraju jednu partiju šaha, što smo mi naravno odobrili. Morali smo da pitamo da li je moguće da mališani odigraju jednu partiju, i onda nam je prišao predsednik Šahovskog kluba „Trepča“ Momčilo Adžić, koji se oduševio interesovanjem mališana. Tako je nastao usmeni dogovor između naše škole fudbala i ŠK „Trepča“, rekao je Galjak.

Članovi OFK “Dif” svakog utorka, četvrtka i subote pd 18 do 20h mogu da pohađaju besplatne časove igranja šaha u čitaonici u Studenstkom domu 6.

Predsednik ŠK “Trepča” Momčilo Adžić kaže da se samom inicijaciom mališanima OFK “DIF” pruža mogućnost da pored fizičke aktivnosti i treniranja, razviju svoje mentalne i psihičke sposobnosti, kako bi poboljšali svoj rad i učvrstili svoj karakter.

„Napravili smo prvi korak, pa ćemo da vidimo kako će deca da reaguju. Škola šaha je za sve, od 7 do 20 godina, tako da imamo i kadete i pionire, pa videćemo kako će to da izgleda“ rekao je Adžić.

On dodaje da se sama ideja izuzetno dobra, sa ciljem da se mlađe generacije što više uključe u šah i paralelno učestvuju u svim sportovima.

“Za nas kao klub znači da mi možemo mi deci, pored ljubavi prema fudbalu, možemo da pružimo priliku da oni razvijaju svoje intelektualne i psihičke sposobnosti, uz pomoć plemenite igre koja se zove šah. Radujemo se i sigurno ćemo biti srećni “ rekao je Adžić.

Članovi OFK “Dif” iz Kosovske Mitrovice besplatno mogu da pohađaju školu šaha svakog utorka, četvrtka i subote od 18h do 20h u Studentskom klubu 6 u Kosovskoj Mitrovici.

Izvor i foto: Radio Mitrovica sever

Comments

Pročitaj još