NIS: Nema ograničenja prilikom kupovine goriva

Snabdevenost lanca benzinskih stanica kompanije NIS je redovna i ne postoje ograničenja kada je reč o kupovini goriva, saopštila je Naftna industrija Srbije, nakon što su se na društvenim mrežama pojavile informacije o navodno ograničenim količinama prilikom kupovine naftnih derivata.

Naftna industrija Srbije saopštila je da je snabdevenost lanca benzinskih stanica redovna i da Rafinerija nafte Pančevo radi u normalnom režimu rada i na tržište isporučuje sve neophodne naftne derivate bez ikakvog zastoja.

“Na benzinskim stanicama NIS-a, koje čine najveću maloprodajnu mrežu u Republici Srbiji, ne postoje ograničenja kada je reč o kupovini goriva. Štaviše, NIS je obezbedio dovoljne zalihe naftnih derivata kako bi domaće tržište bilo redovno snabdeveno čak i u uslovima povećane potražnje”, navodi se u saopštenju.

Podsećaju da je u Rafineriji nafte Pančevo u 2021. godini ostvaren rekordan obim prerade sirove nafte i poluproizvoda od 3,9 miliona tona i da je NIS spreman da odgovori na potrebe tržišta.

“I u narednom periodu fokus NIS-a biće na redovnim isporukama svih vrsta goriva i na stabilnosti tržišta u Republici Srbiji”, poručuju iz kompanije.

Da podetimo, Vlada Srbije je sinoć, povodom informacija koje kruže društvenim mrežama, saopštila da Srbija apsolutno nema nikakvog problema sa snabdevanjem naftnim derivatima.

“Svega ima u dovoljnjim količinama, tako da neko namerno širi paniku, saopštila je Vlada Srbije”, naveli su u Vladi.

Izvor: RTS

Foto: NIS

Comments

Pročitaj još